Peynirli Börek

Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • Kaşar peynir
  • Beyaz peynir
  • Dereotu

Sosu için;

  • 1 adet soda
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk başta sosu hazırlamakla başlıyorum, 1 adet soda ,1 yemek kaşığı un, tatlı kaşığı sirke, yarım çay bardağı sıvı yağını bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
  2. İç harcımız içinde bulunan peynirleri rendeliyoruz üstüne de dereotunu ekliyoruz benim elimde kaşar peyniri ve beyaz peynir vardı ikisini karıştırdım isterseniz yalnızca lor peyniri ile de yapabilirsiniz.
  3. Daha sonra yufkalarımızı tek tek üçgen bölüp sosluyoruz .
  4. Daha sonra hazırladığımız iç harcımızda koyuyoruz ve sarıyoruz sardıktan sonra fırın tepsisine alıp üstüne yumurta sarısını sürüyoruz üstüne çörek otu ve susam ekliyoruz.
  5. 180 derecede pişirebilirsiniz.

Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Yaz İçeceği
Bardakta Mozaik Pasta (Evde Bisküvi Var Pastası)
Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et
Glutensiz Kfc Tadında Tavuk
1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba
Parfe
Hdabla | © 2025 |