Parmak Kebabı

Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 200 gram et
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı yağ

Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ve biberleri parmak uzunluğunda doğrayıp kızartıyoruz.
  2. Etleri evvel 20 dakika kadar haşlamamız gerekiyor.
  3. Daha sonra yağ ekleyip kavuruyoruz.
  4. Üstüne küpler halinde doğradığımız soğanları ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz.
  5. Üstüne salçayı da ekleyip kavurduktan sonra domatesleri küpler halinde doğrayıp tencere içine ekliyoruz.
  6. Domatesler piştikten sonra içine 1 çay bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  7. Borcama aldığımız kızarmış patlıcan ve biberlerin üzerine de halka halinde domates ekleyebiliriz. Tencerede pişen sosumuzu da borcama yayıyoruz.
  8. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz daha sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Parmak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Pamuk Gibi Trileçe Tarifi (Videolu)
Doyurucu Salata
Bal Parmak Tatlısı
Ispanaklı Yeşil Poğaça
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)
Hdabla | © 2025 |