Parmak Kebabı
Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 200 gram et
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı yağ
Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve biberleri parmak uzunluğunda doğrayıp kızartıyoruz.
- Etleri evvel 20 dakika kadar haşlamamız gerekiyor.
- Daha sonra yağ ekleyip kavuruyoruz.
- Üstüne küpler halinde doğradığımız soğanları ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz.
- Üstüne salçayı da ekleyip kavurduktan sonra domatesleri küpler halinde doğrayıp tencere içine ekliyoruz.
- Domatesler piştikten sonra içine 1 çay bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Borcama aldığımız kızarmış patlıcan ve biberlerin üzerine de halka halinde domates ekleyebiliriz. Tencerede pişen sosumuzu da borcama yayıyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz daha sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Parmak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













