Köz Biber Çorbası
Köz Biber Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 adet küçük domates
- 1 küçük patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı yahut tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 3-4 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Bir tutam kekik yahut pul biber
Köz Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı alın, sarımsağı yavaşça kokusu çıkana kadar çevirin.
- Patatesi ekleyip, biraz kavurun. Akabinde rendelenmiş domatesi koyun.
- Köz biberi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Suyunu ekle, tuz ve karabiberi ayarlayın. Patates yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra blender’dan geçirin (ister pürüzsüz ister biraz taneli bırakabilirsin).
- Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber yahut kekik gezdirip servis edin.
Köz Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






