Lazanya
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 paket lazanya yaprağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Lazanya beşamel sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kıymalı harcımızı hazırlamakla başlıyoruz.
- Soğanımızı küp küp doğruyoruz. Ocağa aldığımız tenceremizi orta ateşte tereyağı ve zeytinyağınız biraz ısıttıktan sonra soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip biraz da onu kavuruyoruz.
- Havuçlarımızı ve domateslerimizi rendeledikten sonra karışıma ekliyoruz.
- Kereviz saplarımızı küçük küpler halinde doğrayarak ekleme yapalım.
- Tuz, karabiber ve defne yapraklarını ekleyelim.
- 2 su bardağı su ekleyip pişmeye 20 dakika orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Beşamel sosu hazırlamaya geçelim. Beşamel sos için tencerede tereyağını eritelim.
- Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü ekleyerek süratlice topaklanmaması için karıştıralım.
- Karabiber, tuz ve muskatı ekleyerek kıvam alana kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Şimdi bütün materyalleri birleştirme sırasına geçelim.
- Seçmiş olduğunu borcamı alıp tabanı yapışsın diye beşamel sostan biraz yayalım.
- Üstüne lazanya yapraklarını dizelim.
- Lazanya yaprakları dizdikten sonra beşamel sosu yayalım sonra kıymalı harçtan dökelim.
- Her katta birebir süreci uygulayalım, lazanya yapraklarını koyup üzerine başenal sos gerisinde kıymalı harç olacak biçimde kat kat çıkalım.
- Son kata geldiğimizde üstüne rendelenmiş kaşarı ekleyelim.
- 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







