Sade Kek

Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba 4 yumurta ve 1 su bardağı şekeri en az 10 dakika çırpıyoruz buradaki püf noktası kekin daha çok kabarmasıdır.
- 10 dakikalık çırpma bittikten sonra bir su bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı süt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek çırpalım kek hamurunu elde edelim.
- Yağlamış olduğumuz kek kalıbına yapışmaması için de az bir şey un serpip daha sonra hamurunuzu kabın içine döküyoruz.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 35 ve 40 dakika pişiriyoruz.
- Sade bir kektir pamuk bir kek oluyor yumuşak bir kek oluyor ancak dilerseniz ki içerisine fındık ceviz üzüm katmak isterseniz sizlerin tercihidir. Süt yoksa su ekleyebilirsiniz.
Not:Fırından çıktıktan sonra büsbütün soğuduktan sonra dilimleyerek saklama kaplarına koyup dondurucuda saklayabilirsiniz daha sonradan apansız bir konuğunuz geldiğinde çıkarıp dışarıda bir müddet sonra servis edebilirsiniz. Tadında bir değişiklik olmuyor birebir halde taze yapılmış üzere oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun. Fotoğraf eklemeyi unutmayın 🙂
Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





