İlikli Kemik Suyu
İlikli Kemik Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 kesim eti sıyrılmıi ilikli kemik
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet havuç
- 1 bas sarımsak
İlikli Kemik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikleri düdüklü tencere koyuyoruz üzerine biraz su ekleyip 10 dakika kaynatalım suyunu dökelim. Böylelikle ilik suyu daha berrak olacaktır.
- Kemiklerin üzerine tekrar su dolduralım. Soğan, havucu 2 ye bölüp tencereye ekleyelim. Sarımsakları soyup tencereye ekleyelim.
- 2. 5 saat kadar kaynatalım.
- Kemiklerin içindeki ilikler çıkıncaya kadar kaynattıktan sonra etleri kemiklerden sıyırıp alalım.
- Sebzelerle birlikte etleri ilik suyunun içinde blendırdan geçirelim.
- Daha sonra öbür bir kaba karışımı süzelim.
- Süzülen suyu karton bardaklara dolduralım. Buzlukta donduralım. Çorbalarda yemeklere kullanabiliriz. Afiyet olsun.
İlikli Kemik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







