Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2.5 su bardağı un
  • Çeyrek paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber

Üzeri için :

  • Mısır
  • Kapya biberi
  • Zeytin
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Salam

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçleri kaba konularak güzelce yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilir.
  2. 1 saat dinlendirilir. Mayası geldikten sonra tezgaha un serpilir ve merdane yardımı ile inceltilir.
  3. Pizza tepsisine yağlı kağıt serilir ve pizza hamuru biçim verilerek tepsiye alınır.
  4. Daha sonra bir kaseye yağ, salça, baharatlar ve su eklenerek karıştırılır ve hamurun üzerine eşit biçimde sürülür.
  5. Sonra sucuk, kaşar, sosis, zeytin, biber, mısır vs istenilen gereçler ile pizzanın üstü süslenir.
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pizza kaşarlar eriyene kadar pişirilir.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Brownie (Şeker ,Un ,Yağ Yok)
Çikolata Soslu Kek
Fırında Sebzeli Tavuk
Waffle
Maraş Biberi Turşusu
Glutensiz Poğaça
Hdabla | © 2025 |