Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan)
Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kesme makarna
- 200 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 diş iri sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zeytinyağını tavaya koyuyoruz üzerine doğramış olduğumuz biberleri ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.
- Daha sonra soğanları ekleyip kısık ateşte onu da kavurmaya devam ediyoruz.
- Soğan kavrulunca kıymayı ek ediyoruz.
- Kıyma piştikten sonra salça yı ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Ardından sarımsak domates ve baharatları ekleyip birkaç dk ağzı kapalı pişiriyoruz.
- Sos kıvam eldıktan sonra makarnayı çiğ olarak ekleyip karıştırıyoruz. Sonra kaynamış su ekliyoruz.
- Pilav adabı suyunu çekince tencenin ağzını kapatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









