Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek

Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar glutensiz un(sinangil glutensiz un kullandım)

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı glutensiz un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Çilek sosu için;

  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı glutensiz nisasta

Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimizin hamuru için; öncelikle yumurta, vanilin ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru çırpalım.
  3. Tart kalıbını yağlayıp kek hamurunu kalıba dökelim.
  4. Kekimizi 170 derece fırına pişmeye bırakalım.
  5. Muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı, tereyağ ve şekeri tencereye koyup yoğunlaşana kadar karıştıralım.
  6. Kaynayan muhallebiliyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyerek karıştıralım.
  7. Çilek sosumuzu rondodan geçirip, uygun bir tencereye nişasta ve şeker ilave ederek kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
  8. Fırından çıkan keki soğuyunca 1. 5 bardak süt ile islatalım.
  9. Muhallebisini kekin üzerine yaydiktan sonra çilek sosunu üzerine dökelim ve soğuması için dolapta dinlendirelim.
  10. Soğuduktan sonra istediğiniz üzere çilekle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸

Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındık Parçacıklı Çikolata Kremalı Borcam Pastası
Puf Puf Dereotlu Poğaça
Baharatlı Pizza Tuzlu Kraker
İki Renkli Poğaça
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Yaz Keki (Şeftali’li)
Hdabla | © 2025 |