Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek
Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane vanilin
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar glutensiz un(sinangil glutensiz un kullandım)
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı glutensiz un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Çilek sosu için;
- 1 kase çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı glutensiz nisasta
Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimizin hamuru için; öncelikle yumurta, vanilin ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru çırpalım.
- Tart kalıbını yağlayıp kek hamurunu kalıba dökelim.
- Kekimizi 170 derece fırına pişmeye bırakalım.
- Muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı, tereyağ ve şekeri tencereye koyup yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Kaynayan muhallebiliyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyerek karıştıralım.
- Çilek sosumuzu rondodan geçirip, uygun bir tencereye nişasta ve şeker ilave ederek kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Fırından çıkan keki soğuyunca 1. 5 bardak süt ile islatalım.
- Muhallebisini kekin üzerine yaydiktan sonra çilek sosunu üzerine dökelim ve soğuması için dolapta dinlendirelim.
- Soğuduktan sonra istediğiniz üzere çilekle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸
Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






