Domates Sosu
Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük domates
- Yarım soğan
- 5-6 adet yeşil biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağına ince doğranmış 5-6 diş sarımsak, ince doğranmış 1 küçükbaş soğanın yarısı, ayıklanmış ve ince doğranmış biber eklenir sararıp, eriyene kadar pişirilir.
- Pişmiş karışıma 1 çorba kaşığı salça eklenip şöyle bir karıştırıldıktan sonra, kabukları ayıklanmış ve küp küp kesilmiş 3 büyük domates eklenir.
- 1 tatlı kaşığı şeker ve tuzu eklenerek kapağı açık formda tavada pişirmeye devam edilir. Suyunu salıp domatesler eriyince (yaklaşık 25-30 dakika sonra) altı kapatılır.
- Domatesler lezzetli ise tadı çok hoş oluyor, taze ekmekle yiyebilirsiniz; blender dan geçirerek yahut geçirmeden içine yumurta kırıp menemen yapabilirsiniz yada makarna sosu olarak kullanabilirsiniz.
- Küçük kesimler halinde derin dondurucuya kaldırabilirsiniz afiyetler olsun 🌺🌸.
Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






