Domates Sosu

Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük domates
  • Yarım soğan
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağına ince doğranmış 5-6 diş sarımsak, ince doğranmış 1 küçükbaş soğanın yarısı, ayıklanmış ve ince doğranmış biber eklenir sararıp, eriyene kadar pişirilir.
  2. Pişmiş karışıma 1 çorba kaşığı salça eklenip şöyle bir karıştırıldıktan sonra, kabukları ayıklanmış ve küp küp kesilmiş 3 büyük domates eklenir.
  3. 1 tatlı kaşığı şeker ve tuzu eklenerek kapağı açık formda tavada pişirmeye devam edilir. Suyunu salıp domatesler eriyince (yaklaşık 25-30 dakika sonra) altı kapatılır.
  4. Domatesler lezzetli ise tadı çok hoş oluyor, taze ekmekle yiyebilirsiniz; blender dan geçirerek yahut geçirmeden içine yumurta kırıp menemen yapabilirsiniz yada makarna sosu olarak kullanabilirsiniz.
  5. Küçük kesimler halinde derin dondurucuya kaldırabilirsiniz afiyetler olsun 🌺🌸.

Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam)
Ekonomik Triliçe Tarifi
Fırında Tavuk Patates
Sosis Kızartma
Portakallı Kış Salatası
Hdabla | © 2025 |