Profiterol Tarifi

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 250 gram tereyağı
  • 500 ml su
  • 2 gram şeker
  • 2 gram tuz
  • 400 gram un
  • 6 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 200 gram un
  • 300 gram şeker
  • 100 gram tereyağı

Çikolata sos için;

  • 80 gram un
  • 300 gram şeker
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • 50-60 gram kakao
  • 1 kaşık sıvı yağ

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağı su şeker tuz unu ocağa alıp karıştırıyoruz kaynayınca kaşık yardımı ile katı bir hale gelene kadar ocakta karıştırmaya devam ediyoruz.
  2. Hamuru ocaktan aldıktan sonra içine yumurtaları teker teker kırıp, yediriyoruz hamura göz kararı su da ekleyebilirsiniz uzayan bi hamur elde etmemiz lazım hamurumuz olunca sıkma torbasına doldurup, paralel biçimde tepsiye sıkıyoruz evvelden ısıttığımız 170 derece fırında 35 dakika kapağı hiç açmadan pişiriyoruz.
  3. Krema için süt un şekeri ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz, ocaktan aldıktan sonra 100 gram tereyağını içine koyup eriyene kadar karıştırıyoruz en son şekerli vanilini ekleyip tekrar karıştırıyoruz içine göz kararı su koyulabilir akışkan bi kıvama gelmesini istiyoruz.
  4. Çikolata sos için yağ dışında bütün gereçleri koyup karıştırıyoruz kaynayınca ocaktan alıyoruz içine 1 bardak su ve 1 kaşık sıvı yağ koyup soğumaya bırakıyoruz.
  5. Fırından çıkardığımız profetirolleri ardını bıçağın gerisinin yardımı ile delik açıp sıkma torbasına koyduğumuz kremayı içine dolduruyoruz.
  6. Üzerine ılık olan çikolata sosumuzu döküyoruz afiyet olsun🩷

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep
Buzluk Kurabiyesi
Ispanaklı Köstebek Pasta
Kalıpta Elmalı Turta
Fit Kayısılı Çikolata
Fırında Kızartma
Hdabla | © 2025 |