Güveçde Kaşarlı Mantar

Güveçde Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı ucu ile kimyon
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • Kıyılmış maydanoz
  • 2 adet domates

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı (mantarların içine ufak ufak konulacak)

Güveçde Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel mantarlarımızın kabuklarını soyalım. Orta kısımda kalan uzun mantarları da kopartalım yarım limon sıkıp çok az sirkeyle 5 dakika suda bekletelim. Bu ortada mantarlarımızın sap kısımlarını da kullanıyoruz katiyen atmıyoruz.
  2. Mantarları harmanlamak için baharatlarımızı tuzumuzu salçayı suyu zeytinyağını koyup karıştıralım içine mantarlarımızı atıp harmanlayalım ve yayvan güveçlerimize dizelim. Domateslerimizi de dilimleyip ortalarına koyalım. Tabanında kalan suyu da hepsinin üzerine eşit bir formda gezdirelim. Mantarların üzerlerine bir kaşığın ucuyla tereyağı atalım ve 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
  3. Pişen mantarlarımızı çıkartıp üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri serpiştirip 2 dakika kadar fırında kalmasını sağlayalım. Maydanoz da süsleyip servis yapabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Güveçde Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşak Pankek
Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası
Yayla Çorbası ( Lokanta Usulü )
Bisküvili Pasta
İstiridye Mantarı İle Yalancı İşkembe Çorbası
Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |