El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-4,5 su bardağı un

Patatesli iç harç için;

  • 4-5 adet haşlanmış patates(orta boy)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kıymalı iç harç için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan(isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri

Hamuru açmak için;

  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta

Hamura sürmek için;

  • Sıvıyağ

El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 30 dk bekletelim.
  2. Bu sırada iç harcını hazırlayalım. Haşlanmış patates, tuz, pulbiber ve tereyağını ezerek karıştıralım. Kıymalı harç için kıymayı kavuralım. Soğan ekleyecekler bu kısımda soğanı ekleyebilir. Baharatları ekleyip ocaktan alalım. Son olarak maydanozu ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  3. Hamurdan 15 beze yapıp 10 dakika bekletelim. Bezeleri un ve nişasta karışımı ile açalım. Sıvı yağ ile yağlayalım yufkanın tam ortasına bir dolu yemek kaşığı patatesli harçtan koyalım. Üzerine kıymalı harç koyup son olarak rendelenmiş kaşar peyniri koy, hal verip tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra isteğe bağlı üzerine tereyağı sürebilirsiniz. Yapacak olanlara afiyet olsun 🤗

El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar Pasta
Çikolatalı Pasta
Kıymalı Kremalı Makarna
Taze Börülce Yemeği
Erzurum Hakiki Su Böreği
En Pratiğinden Krep Gözleme
Hdabla | © 2025 |