Fırında Kapya Biber Dolması
Fırında Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kapya biber
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates biber salçası karışık
- 1 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardagı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
Fırında Kapya Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerin içini temizleyelim. Rondoya soğan domates salça ve baharatları katıp çekelim.
- Yağı tavaya alıp kavurup rondada çektiğimiz karışımı ek edip kavuralım. Pirinci ek edelim. 5 dk kavurduktan sonra 1 bardak sıcak su ek edelim. Suyu çekince kapatalım.
- İnce ince doğradığımız maydanoz ve dereotunu ek edip karıştıralım. Biberleri iç harcımızla dolduralım. Fırın tepsisine yerleştirelim.
- Salçalı yağlı su hazırlayıp tepsiye dökelim. Bir yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatalım.
- 200 derecede 1 saat pişirelim. Son 20 dakika kala yağlı kağıdı alalım üzerini kızartalım.
Fırında Kapya Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











