Açma Tarifi (Pastane Açması)

Açma Tanımı (Pastane Açması) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta beyazı (sarılar üzerine)
  • 5,5-6 su bardağı un (ben klasik su bardaklarından kullandım)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez

Açma Tanımı (Pastane Açması) Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker ve maya bir kaba alınır ve karıştırılır. Maya aktifleşene kadar yaklaşık beş dakika beklenir.
  2. Daha sonra içerisine yumurta ve yağ eklenir yeniden karıştırılır. Akabinde un denetimli bir halde eklenmeye başlanır ve yoğurulur.
  3. Ununuza nazaran ölçü değişebilir ele yapışan bir hamur olması gerekiyor. Daha sonra üzeri kapatılıp bir saat mayalandırılır.
  4. Hamurdan bezeler yapılıp üzerlerine eşit ölçüde tereyağ konur ve 10 dk mayalandırılır. Akabinde görüntüdeki üzere rulo yapılıp tekrar 10 dk mayalandırılır.
  5. En son biçim verilip tepside de 10 dk mayalandıktan sonra üzerine yumurta karışımı sürülüp, 180 derece fanlı fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😋

Açma Tanımı (Pastane Açması) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Çıtır Çıtır Baklava
Ali Nazik
Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
İçli Köfte
Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli)
Hdabla | © 2025 |