Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kalçalı but(haşlanmış didilmiş)
  • 1 çay bardağı kesme erişte
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 bardak tavuk suyu (kıvamına nazaran 1 bardak daha ek edilebilir)
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt yumurta ve unu tencereye alıp, güzelce çırpın üzerine suyunu ek edin ve ocağa alın.
  2. Kaynamaya başlayınca eriştesi didilmiş tavuğunu ezilmiş bir diş sarımsağı ve tuzu ekleyin.
  3. Erişteler pişince ince kıyılmış maydanozu ek edin, bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
  4. Tereyağını eritip yarım tatlı kaşığı pulbiber ekleyin ve çorbanın üzerine dökün sıcak servis yapın afiyet olsun💐🤗.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Bisküvili Pasta (Videolu)
Cennet Çorbası
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması
Bekleme Olmadan Mor Lahana Turşusu
Avakado Salatası
İrmik Helvası (Tatlı Krizine Son)
Hdabla | © 2024 |