Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği
Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım kangal sucuk
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulye bir gece evvelden ıslatılır. Islatılan fasulyeler düdüklü tencere de 15-20 dk (düdüklünüze nazaran bu mühlet değişebilir) haşlanır.
- Fasulyeler haşlandıktan sonra bir tencereye küp küp doğranan soğan ek edilir. İçine zeytinyağı ve sarımsak da eklenir. Renkleri değişene kadar güzelce kavrulur.
- Kavrulan soğana salçalar eklenir. Üzerine fasulye eklenip, çok karıştırmadan yedirilir.
- Üzerine fasulyelerin azcık üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir. Bu evrede su çok geçmemeli fasulyeler görünmelidir.
- Küp küp doğranan sucuklar ve baharatlar da eklendikten sonra kısık ateşte pelteleşene kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.
Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










