Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği

Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Yarım kangal sucuk
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulye bir gece evvelden ıslatılır. Islatılan fasulyeler düdüklü tencere de 15-20 dk (düdüklünüze nazaran bu mühlet değişebilir) haşlanır.
  2. Fasulyeler haşlandıktan sonra bir tencereye küp küp doğranan soğan ek edilir. İçine zeytinyağı ve sarımsak da eklenir. Renkleri değişene kadar güzelce kavrulur.
  3. Kavrulan soğana salçalar eklenir. Üzerine fasulye eklenip, çok karıştırmadan yedirilir.
  4. Üzerine fasulyelerin azcık üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir. Bu evrede su çok geçmemeli fasulyeler görünmelidir.
  5. Küp küp doğranan sucuklar ve baharatlar da eklendikten sonra kısık ateşte pelteleşene kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.

Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tulum Peynirinden Krem Peynir Yapılışı
Ekşili Kabak Kavurması
Bulgur Pilavı
Herkesin Hayran Kalacağı Meze
Yumuşacık Poğaça Tarifi (İnstat Mayalı)
Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır? (Gaziantep)
Hdabla | © 2025 |