Salatalık Mezesi
Salatalık Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet salatalık
- 1 yemek kaşığından biraz fazla tuz
- 1 mama kaşığı isot
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 /2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığından az acılı soya sosu (isteğe bağlı)
- 1 mama kaşığı pul biber
Salatalık Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salatalıkları evvel ince ince tekerlek formunda doğrayalım.
- Doğranmış salatalıkları bir kaba alıp, üzerine tuz ekleyelim.
- Elimizle inciltmeden salatalıkları tuzla ovalım.
- Ovduğumuz salatalıkları süzmek için bir süzgece alalım ve süzülmeye bırakalım merak etmeyin suyla birlikte tuzu da akacaktır tuz suyu süratli bir biçimde atması içindir.
- Bir kaba sosu hazırlayalım. Geri kalan bütün materyalleri alıp karıştıralım (zeytinyağı+limon+isot+pulbiber+nar ekşisi+ soya+sarımsak )
- Süzülen salata ile sosu birleştirelim. Afiyet olsun 🙂
Salatalık Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












