Meyveli Kış Çayı

Meyveli Kış Çayı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet kırmızı elma
- 1 adet nar
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 2-3 modül çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- İsteğe bağlı tatlandırmak için bal
Meyveli Kış Çayı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tüm meyveleri güzelce yıkayıp yaklaşık 10 15 dakika sirkeli suda bekletelim. Akabinde tekrar duruladığımız meyveleri yuvarlak yahut dilim biçiminde doğrayarak tencereye alalım. Üzerine ayıkladığımız narlarıda ekleyelim.
- Ardından kettle de ısıttığımız 1. 5 litre suyu yavaşça ekleyelim. Tencereyi 5 dakika ocakta tuttuktan sonra meyveleri süzüp içebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf noktası: kabuklu meyveler olacağı için acı tat olmaması açısından 5 dakikadan fazla demlememeye ihtimam gösterelim.
Meyveli Kış Çayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
