Meyveli Kış Çayı

Meyveli Kış Çayı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yeşil elma
  • 1 adet kırmızı elma
  • 1 adet nar
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 2-3 modül çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • İsteğe bağlı tatlandırmak için bal

Meyveli Kış Çayı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tüm meyveleri güzelce yıkayıp yaklaşık 10 15 dakika sirkeli suda bekletelim. Akabinde tekrar duruladığımız meyveleri yuvarlak yahut dilim biçiminde doğrayarak tencereye alalım. Üzerine ayıkladığımız narlarıda ekleyelim.
  2. Ardından kettle de ısıttığımız 1. 5 litre suyu yavaşça ekleyelim. Tencereyi 5 dakika ocakta tuttuktan sonra meyveleri süzüp içebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf noktası: kabuklu meyveler olacağı için acı tat olmaması açısından 5 dakikadan fazla demlememeye ihtimam gösterelim.

Meyveli Kış Çayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İştahsız Bebeklerin Bile Bayılacağı İrmikli Tavuk Suyu Çorbası
Pastaban Tiramisu
Pişmaniye Kurabiye
Renkli Salata
Lazanya tarifi
Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı
Hdabla | © 2024 |