Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 3-4 adet patlıcan
- 3-4 adet kırmızı biber
- 1-2 domates
- Lavaş ekmeği
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayrı bir kapta kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyip yoğuralım.
- Tepsiye (ben yağ kullanmadım kıymanın kendi yağı baya kâfi oldu) biraz kalın ve yuvarlak dilimlediğimiz patlıcanı dizelim. Bir patlıcan bir et biçiminde tepsiye fotoğraftaki üzere dizelim.
- Üzerine doğradığımız biber ve domatesleri de ekleyelim.
- 200 derece fırında pişirelim. Ben fırından aldığım lavaş ekmekleri ile sundum. Şimdiden afiyet olsun☺️.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

