Tam Kıvamında Tiramisu

Tam Kıvamında Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt(200 ml bardak kullandım)
  • 3 adet bütün halde yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3,5 yemek kaşığı un (tepeleme)

Piştikten sonra;

  • 1 paket vanilya

Tamamen soğuduktan sonra;

  • 200 gram pınar labne (özellikle pınar zira mascarponeye en yakın o)
  • 6 adet kedidili

Üzeri için;

  • Kakao
  • Kahve sosu
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt

Kahveyi eritmek için;

  • Çok az sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Tam Kıvamında Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri uygunca çırpın, unu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin, daha sonra pişireceğiniz tencereye süzgeçten geçirerek dökün, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Piştikten sonra vanilya ekleyin, kremanın üzerine değecek halde strec yapıp soğumasını bekleyin, büsbütün soğuduktan sonra labneyi ekleyip, blendırdan geçirin (mikserle değil!)
  3. Servis yapacağınız kasenin tabana biraz krema dökün üzerine kahveye ıslatılmış kedi lisanını dizin(1 kedi lisanını ikiye bölüp yanyana dizdim)
  4. Üzerine krema dökün, üstüne kakaoyu süzgeçten geçirerek eleyiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tam Kıvamında Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaytaz Böreği
Mozaik Pasta
Anne Usulü Kıymalı Taze Biber Dolması
Kağıt Bardakta Mini Cheesecake
Bamya Çiçeği Çorbası
Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |