Tane Tane Gün Kısırı

Tane Tane Gün Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağına yakın sıcak su
  • Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 çay kaşığı tuz (salçanın tuz oranına nazaran değiştirin)

Salatası için:

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • Yarım demetten az dere otu
  • 3 sap yeşil soğan
  • İsteğe bağlı domates
  • Salatalık

Tane Tane Gün Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı salçayı baharatları koyup kavuralım.
  2. Daha sonra suyu ekleyelim.
  3. Su kaynayınca altını kapatıp, ince bulguru ekleyelim.
  4. Kapağı kapatıp, 15 dakika dinlendirmeye bırakalım.
  5. Dinlenme müddetinde yeşilliklerimizi biraz ince kıyım doğrayalım.
  6. Şişen bulguru biraz soğutalım. Şayet sıcakken yeşilliği eklerseniz yeşillikler çabuk solacaktır.
  7. İyice ezmeden karıştıralım. Esasen salça suda eridiği ve bulgur da salçayı çektiği için asla ezilmeden rahatça karışacaktır.
  8. En son nar ekşisi ve limonu sıkıp bir sefer daha karıştıralım.
  9. Tane tane şişkinlik yapmayan kısırımız hazır dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.

Tane Tane Gün Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Prenses Tatlısı
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Karnıyarık (Tavuk Kıymalı)
Kristal Kurabiye
Çikolatalı Katmer Tarifi
Patatesli Havuçlu Çorba
Hdabla | © 2025 |