Tane Tane Gün Kısırı
Tane Tane Gün Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağına yakın sıcak su
- Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 çay kaşığı nane
- Kimyon
- Kırmızı biber
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 çay kaşığı tuz (salçanın tuz oranına nazaran değiştirin)
Salatası için:
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- Yarım demetten az dere otu
- 3 sap yeşil soğan
- İsteğe bağlı domates
- Salatalık
Tane Tane Gün Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı salçayı baharatları koyup kavuralım.
- Daha sonra suyu ekleyelim.
- Su kaynayınca altını kapatıp, ince bulguru ekleyelim.
- Kapağı kapatıp, 15 dakika dinlendirmeye bırakalım.
- Dinlenme müddetinde yeşilliklerimizi biraz ince kıyım doğrayalım.
- Şişen bulguru biraz soğutalım. Şayet sıcakken yeşilliği eklerseniz yeşillikler çabuk solacaktır.
- İyice ezmeden karıştıralım. Esasen salça suda eridiği ve bulgur da salçayı çektiği için asla ezilmeden rahatça karışacaktır.
- En son nar ekşisi ve limonu sıkıp bir sefer daha karıştıralım.
- Tane tane şişkinlik yapmayan kısırımız hazır dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Tane Tane Gün Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













