Bin Derde Deva Reyhan Şerbeti

Bin Kaygıya Deva Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre kaynar su
  • Kuru ise 3 yemek kaşığı reyhan, taze ise yarım demet reyhan (mevsime göre)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet limon
  • 3 kaşık şeker
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı limon tuzu

Bin Kedere Deva Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Suyu tencerede kaynatın ve altını kapatın.
  2. Limonu ince ve yuvarlak biçimde dilimleyin.
  3. Bütün malzemeyi suya ekleyin.
  4. Tencerenin ağzını kapatıp soğumasını bekleyin.
  5. Arada bir karıştırın.
  6. Karanfil ve tarçın tadı ağır istemezseniz tam soğumadan çıkarabilirsiniz. Aromasını çok vermeyecektir o denli.
  7. Soğuyunca süzüp bir sürahi yahut şişeye boşaltın. Lezzetli reyhan şerbetimiz hazır afiyetle içebilirsiniz.

Bin Kedere Deva Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Adana Böreği
Krep Tarifi
Sünger Tatlısı
Hindistan Cevizli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Velibah Tarifi
5 Çayı
Hdabla | © 2025 |