Kazandibi

Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi gereçler;

  • 1 paket süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Karamelize gereci;

  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri

Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızın muhallebisi için; 1 paket sütü tencereye alalım, üzerine bir su bardağı şekeri yumurta sarısı nişastayı koyup ocağın üzerine ala birisiniz.
  2. Bütün gereç konulduktan sonra karıştıralım kıvama gelince.
  3. Vanilya ve tereyağını ekleye bilirsiniz muhallebi hazır olduktan sonra tepsiyi ocağa alıp pudra şekeri serpe bilirsiniz kısık ateşte karamel olana kadar tepsimizi sağa sola çevirerek karıştıralım.
  4. Yavaştan muhallebiyi ekleyebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepside Kolay İçli Köfte
Tarçınlı Zencefilli Kış Kurabiyesi
Misafir İçin Pratik Menü
Çok Pratik Kedidili Pasta
Enfes Balkabağı Tatlısı
Sahur İçin Mayalı (Bazlama)
Hdabla | © 2025 |