Tavuk Suyuna Çorba
Tavuk Suyuna Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk budu (kalçalı but)veya 1parca tavuk göğüs olabilir
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1’er çay kaşığı pulbiber, karabiber, tuz
Tavuğu haşlamak için;
- Yaklaşık 1.5 litre su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
Tavuk Suyuna Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1. 5 litre suyu tencereye koyup ocağa alalım kaynamaya başlayınca tavuğu koyalım tavuk pisince çıkarıp bir kaba alıp sıcaklığı gidince didikleyelim bir kenarda dursun.
- Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz orta uzunluk bir tencereye teteyağ ve zeytinyağı koyalım, eriyince 1 kaşık unu koyup, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Tavuğu haşladığımız suyu ekleyelim karıştıralımk8 un topaklanmasın kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ekleyelim, şehriyeler pisince yani yaklaşık 7-8 dakikada pişiyor.
- 1 yumurta sarısı yarım limon suyunu çırpalım kaynayan çorbadan bir kepçe bu karışıma ekleyip karıştırıp, kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyelim bu ortada daima karıştıralım, yumurtalı terbiyeyi ekledikten sonrada hiç bırakmadan kaynayana kadar karıştıralım ki çorbamız kesilmesin.
- Kaynamaya başlayınca didiklediğimiz tavuk etini ekleyelim, biber ve tuzunu ekleyip, 5 dakika daha altı kısık vaziyette kaynasın altını söndürelim biber ve tuzunu ekleyelim dileğe nazaran kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.
Not:Eğer tavuğun etini çorbaya koymak istemezseniz sade tavuğun suyuylada yapabilirsiniz etini öbür formda tüketebilirsiniz
Tavuk Suyuna Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















