Salçalı Yoğurtlu Mantı Tarifi
Salçalı Yoğurtlu Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır kayseri mantısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru nane
Salçalı Yoğurtlu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağı alın, erdikten sonra salçayı ek edip bir ölçü kavurun suyu ek edip, su kaynamaya başlayınca mantıları ve tuzu ek edip, mantılar pişip, suyunu çekene kadar pişirin.
- Servis tabağına alın, soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt karışımını dökün.
- En son üzerine nene ile servis yapın afiyet olsun.
Salçalı Yoğurtlu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







