Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pişirmek için;

  • Çok az sıvı yağ

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  2. Diğer materyalleri ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Pişirme tavasına çok az yağ damlatıp, yayalım. İstediğiniz büyüklük için gerekli kaşıkla tavaya harcı dökelim.
  4. Pankek göz göz olunca zıt çevirelim ve altıda pişince servis tabağına ekleyelim. Meyve ile de süsleme yapabilirsiniz, afiyet olsun.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuymak Mıhlama
Çiçek Kurabiye
Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı)
Nohut Ekmeğinde Patlıcan Köfteli Burger
Tirsi Balığı
Meşur Erzurum Un Helvası
Hdabla | © 2025 |