Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada)
Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane orta uzunluk patates
- 500 gram piliç ızgara tava yahut göğüs eti
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tane orta uzunluk domates
- 1 tane orta uzunluk kapya biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Patates için 1 çay kaşığı tuz
Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavaya yağı ekleyip ocağa alıp kızdıralım ,kızartmalık doğranmış patatesi yeterlice ısınan tavaya alalım, 1 çay kaşığı tuz ekleyip orta ara karıştırarak kızartalım.
- Kızaran patatesleri tavadan alıp doğradığımız tavukları ekleyelim ,suyunu salıp çekene kadar 10 dakika yüksek ateşte pişirelim.
- Suyunu çekince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyelim.
- 5 dakika daha sotelenen tavuğa doğranmış domates ve biberi ekleyerek karıştıralım ,10 dakikada orta ara karıştırarak sotelemeye devam edelim.
- Son olarak baharatlar ve tuzunu ekleyip 5 dakikada bu formda pişirip ocağın altını kapatalım.
- Kızarttığımız patatesleri de ekleyerek karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun .Not; kusursuz bir lezzet ister dürüm yaparak da yiyebilirsiniz öylede çok hoş oluyor. Ben piliç ızgara kemiksiz kullandım göğüs etinden yapılınca daha yavan kuru oluyor bu biçimde daha yumuşak ve sulu oluyor eti tercih size kalmış tabiki yinede.
Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















