Mantar Dolma

Mantar Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 adet mantar
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet küçük kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Temizlediğimiz mantarların sapları
  • Avuç içinin yarısı kadar kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Mantar Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarların kabuklarını soyalım.
  2. Bir kasenin içine lor peyniri alalım.
  3. Yeşil ve kırmızı biberleri ince ince doğrayıp lor peynirinin üzerine koyalım.
  4. Mantarların saplarını ince ince doğrayalım lorlu karışıma ekleyelim.
  5. Baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
  6. Fırın tepsisine mantarların içleri üst gelecek formda dizelim ve içlerine zeytinyağı gezdirip lorlu karışım ile dolduralım.
  7. Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  8. Orta gözüne fırın kabımızı yerleştirelim. 15-20 dk pişirelim.
  9. Lorlar hafif kızarmaya başlayınca rendelediğimiz kaşar peynirini üzerlerine koyalım.
  10. Tekrar fırına koyup 5 dk sonra fırını kapatalım.
  11. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Mantar Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Midye
Sebzeli Erişte
Krema Kıvamında Avokado Puding
Pankek
Herşeye Uyan Muhallebi ( Yalancı Profiterol , Kadayıflı Muhallebi, Magnolia,Dubai Cup …)
Fit muzlu Smootie
Hdabla | © 2025 |