Mantar Dolma
Mantar Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 10-12 adet mantar
- 1 kase lor peyniri
- 1 adet küçük kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Temizlediğimiz mantarların sapları
- Avuç içinin yarısı kadar kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
Mantar Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların kabuklarını soyalım.
- Bir kasenin içine lor peyniri alalım.
- Yeşil ve kırmızı biberleri ince ince doğrayıp lor peynirinin üzerine koyalım.
- Mantarların saplarını ince ince doğrayalım lorlu karışıma ekleyelim.
- Baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Fırın tepsisine mantarların içleri üst gelecek formda dizelim ve içlerine zeytinyağı gezdirip lorlu karışım ile dolduralım.
- Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
- Orta gözüne fırın kabımızı yerleştirelim. 15-20 dk pişirelim.
- Lorlar hafif kızarmaya başlayınca rendelediğimiz kaşar peynirini üzerlerine koyalım.
- Tekrar fırına koyup 5 dk sonra fırını kapatalım.
- Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Mantar Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















