Buzlukta Muska Böreği

Buzlukta Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 şişe soda

İçi için;

  • Lor peynir
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Bir kaç kısım maydanoz
  • Pulbiber

Buzlukta Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce karışım hazırlanır; süt,yağ, yumurta,soda, sirke karıştırılır.
  2. Önce bir yufka tezgaha serilir üzerine sos gezdirilir, ikinci yufka üzerine serilir.
  3. İki kat olan yufkalar dört parmak genişliğinde şerit şerit kesilir.
  4. Üzerlerine karışımdan sürülür.
  5. İç harç konduktan sonra muska üzere sarılır.
  6. Tüm yufkalar sarıldıktan sonra yufkalar suyun altına tutulur. Yeterlice ıslatılır.
  7. Dondurucuda bir gece dondurulur.
  8. Pişirileceği vakit dondurucudan alınıp eritmeden üzerine yumurta sarısı sürülür ve 190 derecede çıtır olana kadar pişirilir.

Buzlukta Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Domates Sosu
Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Böyle Deneyin
Mercimek Çorbası
Okul İçin Poğaça
Tavuk Midye
Glutensiz Mercimek Ekmeği
Hdabla | © 2025 |