Glutensiz Sebzeli Peynirli Fırın Yemeği

Glutensiz Sebzeli Peynirli Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Ekstra materyal hilesi:

  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt (varsa süzme yoğurt daha iyi)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Diğer gereçler;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2-3 yemek kaşığı glütensiz un
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir (veya karışık peynir)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 adet biber (ince doğranmış)
  • Bol maydanoz (kıyılmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Glutensiz Sebzeli Peynirli Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyazı ve sarısını ayırın.
  2. Beyazları bir tutam tuz ile sertleşene kadar çırpın.
  3. Sarıların olduğu kaba glütensiz un, peynir, yoğurt, zeytinyağı, soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin, karıştırın. tercihe bağlı içine çörek otu da eklenebilir.
  4. Çırptığın yumurta beyazlarını bu karışıma yavaşça yedirin.
  5. Yağlanmış fırın kabına dökün, ben pişirme kağıdı kullandım.
  6. 180°c’de 20-25 dk, üstü kızarana kadar pişirin.

Neden tok tutuyor?

• Yoğurt nem ve protein katıyor, sonraki gün bile kurumuyor.

• Zeytinyağı hem lezzet hem de doyuruculuk sağlıyor.

Opsiyonel olarak bir çay kaşığı glutensiz kabartma tozu ekleyebilirsiniz.

İpucu: Üzerine biraz rendelenmiş kaşar yahut çörek otu serpebilirsin, hem manzara hem lezzet artar.  Soğuduktan sonra bu küçük kekler kahvaltıda, çay saatinde yahut atıştırmalık olarak eksiksiz.

Glutensiz Sebzeli Peynirli Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantı Tadında Makarna
Anne Poğaçası
Kremalı Mantar Çorbası
Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte
Çift Katlı Ayvalık Tost (Çıtır Çıtır Bir Lezzet)
Mantı Çorbası
Hdabla | © 2025 |