Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye
Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 avuç ceviz
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 2 su bardağı un
Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve vanilini çırpın.
- Ceviz ve hindistan cevizini birlikte rondodan geçirin.
- Daha sonra sıvı yağ ile birlikte karışıma ekleyin. (dilerseniz hindistan cevizini içine, olağan cevizi dışına süs halinde de koyabilirsiniz. ).
- Kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra ele hafif yapılan bir hamur olacak.
- Kuru üzümü de koyduktan sonra 10 dakika dolapta dinlendirin. (dolapta dinlendirmek zarurî değil, ele yapışmasın ve daha kolay biçim alsın diye. ).
- Şekil verdiğiniz hamuru 180 derece alt-üst ayarda kızarana kadar pişirin. Ben 30 dakika pişirdim.
- Soğuduktan sonra kıtır kıtır sultani kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun (*˘︶˘*). 。*♡.
Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







