Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye

Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 avuç ceviz
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 su bardağı un

Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker ve vanilini çırpın.
  2. Ceviz ve hindistan cevizini birlikte rondodan geçirin.
  3. Daha sonra sıvı yağ ile birlikte karışıma ekleyin. (dilerseniz hindistan cevizini içine, olağan cevizi dışına süs halinde de koyabilirsiniz. ).
  4. Kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra ele hafif yapılan bir hamur olacak.
  5. Kuru üzümü de koyduktan sonra 10 dakika dolapta dinlendirin. (dolapta dinlendirmek zarurî değil, ele yapışmasın ve daha kolay biçim alsın diye. ).
  6. Şekil verdiğiniz hamuru 180 derece alt-üst ayarda kızarana kadar pişirin. Ben 30 dakika pişirdim.
  7. Soğuduktan sonra kıtır kıtır sultani kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun (⁠*⁠˘⁠︶⁠˘⁠*⁠)⁠. ⁠。⁠*⁠♡.

Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Limonlu Puf Kek Tarifi
Köfteli Hünkar Beğendi (Videolu)
Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar
Düdüklüde Yeşil Fasülye
Tel Şehriye Salatası
Tart Kalıbında Muhallebisi Çikolatalı Kek
Hdabla | © 2025 |