Damat Paçası

Damat Paçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi
  • Sucuk
  • Sucuğu sotelemek için biraz sıvı yağ

Damat Paçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavaya tereyağını alalım, tereyağı eriyince bir yemek kaşığı unu ek edelim, hafif kavuralım.
  2. Daha sonra karıştırarak sütünü ek edelim ,sürekli karıştırarak pişmesini sağlayalım.
  3. Kıvam aldıktan sonra fırın kabına dökelim üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
  4. 200°’de evvelce işitilmiş fırında kasarlar eriyene kadar pişirelim.
  5. Fırından çıktıktan sonra biraz sıvı yağ da yarım ay formunda doğradığımız sucukları soteleyelim.
  6. Fırından çıkan kahvaltılığın üzerine dökelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun🩷.

Damat Paçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırşık
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)
Bayatlamayan Poğaça
Yumurtalı Ekmek
Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu
Kuzu Göbeği Kavurması
Hdabla | © 2025 |