Turşulu Köz Biberli Tarator
Turşulu Köz Biberli Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane büyük uzunluk havuç
- 3 adet kabak
- 8-10 adet kornişon turşu
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)
Turşulu Köz Biberli Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları ve havuçları rendeleyelim.
- Tavada zeytinyağını kızdırıp havuçları kavuralım, rengi dönsün kâfi.
- Havuçlardan 2 kaşık süsleme için ayıralım.
- Kabakları tıpkı biçimde yağı kızdırıp kavuralım. Bu sayede suyunu salmıyorlar.
- Turşu ve kapya biberleri kesip hazır hale getirelim.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
- Soğuyan kabak ve havuçları derin bir kaseye alalım.
- Turşu ve biberleri ekleyelim, üzerine hazırladığımız yoğurdu ekleyelim. Karıştıralım.
- Tavada, tereyağıyla birlikte cevizleri ve kırmızı toz biberi karıştırıp, az kızdıralım.
- Mezemizi salata kasesine aktarıp üzeri için ayırdığımız havuçları orta kısma ekleyelim ve kızdırdığımız yağı cevizlerle birlikte ekleyip süsleyelim.
Turşulu Köz Biberli Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













