Turşulu Köz Biberli Tarator

Turşulu Köz Biberli Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük uzunluk havuç
  • 3 adet kabak
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)

Turşulu Köz Biberli Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ve havuçları rendeleyelim.
  2. Tavada zeytinyağını kızdırıp havuçları kavuralım, rengi dönsün kâfi.
  3. Havuçlardan 2 kaşık süsleme için ayıralım.
  4. Kabakları tıpkı biçimde yağı kızdırıp kavuralım. Bu sayede suyunu salmıyorlar.
  5. Turşu ve kapya biberleri kesip hazır hale getirelim.
  6. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
  7. Soğuyan kabak ve havuçları derin bir kaseye alalım.
  8. Turşu ve biberleri ekleyelim, üzerine hazırladığımız yoğurdu ekleyelim. Karıştıralım.
  9. Tavada, tereyağıyla birlikte cevizleri ve kırmızı toz biberi karıştırıp, az kızdıralım.
  10. Mezemizi salata kasesine aktarıp üzeri için ayırdığımız havuçları orta kısma ekleyelim ve kızdırdığımız yağı cevizlerle birlikte ekleyip süsleyelim.

Turşulu Köz Biberli Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek
Patlıcanlı Tavuk
Etli Kabak Yemeği
Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası
Çipura Balığı Tarifi
Tavuk Haşlama
Hdabla | © 2025 |