Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Nane
  • Pulbiber
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 13 su bardağı su (250ml)

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyalım. Daha sonra patatesi rendeleyelim.
  2. Düdüklü tencereye alalım ve üzerine sıvı yağ dökelim kavuralım.
  3. Biraz kavrulduktan sonra baharatları domates sosunu ve salçayı ekleyelim.
  4. Sonra üzerine mercimeği döküp karıştıralım.
  5. Suyunu ekleyelim ve ağzını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  6. Düdüklü çaldıktan sonra 5 7 dakika kadar daha kaynatalım altını kapatalım.
  7. Havası çıkınca blendır yardımı ile çırpalım ve servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 🙃🙃.

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Yemeği
Kremalı Karışık Meyveli Kek
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Kıbrıs Tatlısı
Güveçte Vişneli Turta
Cevizli Kivili Lokum
Hdabla | © 2025 |