Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet tavuk bulyon
- Nane
- Pulbiber
- Toz biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 13 su bardağı su (250ml)
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyalım. Daha sonra patatesi rendeleyelim.
- Düdüklü tencereye alalım ve üzerine sıvı yağ dökelim kavuralım.
- Biraz kavrulduktan sonra baharatları domates sosunu ve salçayı ekleyelim.
- Sonra üzerine mercimeği döküp karıştıralım.
- Suyunu ekleyelim ve ağzını kapatıp kaynamaya bırakalım.
- Düdüklü çaldıktan sonra 5 7 dakika kadar daha kaynatalım altını kapatalım.
- Havası çıkınca blendır yardımı ile çırpalım ve servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 🙃🙃.
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













