Kıymalı Taze Börülce Yemeği
Kıymalı Taze Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg taze börülce
- 250g kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Taze Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülceleri temizleyelim ve istediğimiz küçüklükte bölelim. Yıkayalım ve süzgüye alalım.
- Kıymayı tencereye alalım ve kavuralım.
- Kavrulan kıymanın üzerine ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim. Zeytinyağını ek edelim.
- Soğanlar biraz pişmeye başlayınca sarımsakları rendeleyip ekleyelim.
- Salçamızı ekleyelim ve karıştıralım. Rendelediğimiz domatesleri ekleyelim.
- Domatesler piştikten sonra börülceleri ekleyelim ve yemeğimizi karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte denetim ederek pişirelim.
- Domateslerin sulanma durumuna nazaran kaynar su ek edelim. Ben 1 su bardağı kadar ek ettim kâfi oldu.
- Börülcelerimiz sararıp tahta kaşıkla bölünebilir kıvama geldiğinde yemeğimiz pişmiştir. Altını kapatalım. Afiyet olsun 🌸.
Kıymalı Taze Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















