Domatesli Pilav

Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet olgun domates (soyulacak)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilav tenceresinde birinci olarak tereyağını eritelim zeytinyağını ek edip karıştırın.
  2. Yıkadığımız pirinçleri tencereye ek edin ve üzerine tuz ekleyip hafif karıştırın.
  3. Kavrulan pirinçlerin üzerine daha evvelce küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip karıştırın.
  4. Üzerine tuz,karabiber ve toz şeker ilave edip karıştırın.
  5. Suyunu ek edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  6. Dibinin azıcık tutması için pilav piştikten sonra karıştırmayın.
  7. Üzerine peçete koyup dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun 🥰.

Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Doğal Kemik Suyu
Yaz Tatlısı
Zebra Kek
Meyveli Yaş Pasta
Fransız Stili Deniz Midyesi
Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |