Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu

Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo köy biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri çekirdeği çıkarıp iri doğrayalım, sarımsakları soyalım tane kalsın.
  2. Tencereye yıkadığımız biberleri koyalım ,üzerine suyu, sirkeyi ,yağı, tuzu ,şekeri ilave edip karıştıralım ,beş altı dk pişirelim.
  3. Kavanozlara bir kaşık yardımıyla sıcak biberleri dolduralım ,aralarına sarımsakları koyalım ,kalan suyunu üzerine dökelim yeni bir kapak ile sıkıca kapatalım.
  4. Bir saat soğuduktan sonra siyak bir poşete koyalım. Güneş görmeyen bir yerde bekletebilirsiniz afiyet olsun.

Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır El Açması Börek
Hurmalı Diyet Cookie
Az Ölçülü Pratik Pişi
Tiramisu Kurabiye (Videolu)
Spoonfull
Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği
Hdabla | © 2025 |