Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu
Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo köy biber
- 5 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı toz şeker
Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri çekirdeği çıkarıp iri doğrayalım, sarımsakları soyalım tane kalsın.
- Tencereye yıkadığımız biberleri koyalım ,üzerine suyu, sirkeyi ,yağı, tuzu ,şekeri ilave edip karıştıralım ,beş altı dk pişirelim.
- Kavanozlara bir kaşık yardımıyla sıcak biberleri dolduralım ,aralarına sarımsakları koyalım ,kalan suyunu üzerine dökelim yeni bir kapak ile sıkıca kapatalım.
- Bir saat soğuduktan sonra siyak bir poşete koyalım. Güneş görmeyen bir yerde bekletebilirsiniz afiyet olsun.
Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







