Üzümlü Kek Tarifi
Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı kuru üzüm
- İsteğe bağlı 1 su bardağı ceviz kırığı
- 1 yemek kaşığı un (üzümleri bulamak için)
- İsteğe bağlı: 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi yahut tarçın
Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzümleri 5 6 dakka suda bekletin.
- Sonra süzelim ve kurulayalım sonra una bulayalım.
- Fırını evvelce 5 dakika alt üst fanlı biçimde ısıtın bu sırada yumurta ve şekeri yeterlice çırpın, sonra süt ve yağı da karıştırın ,sonra elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
- Üzümü ve cevizi ekleyin ve spatula ile karıştırın fazla değil sonra yağlayıp unladığınız kek kalıbına harcı koyun ve fırına sürün.
- 150 derece 35 -38 dakika içi yeterlice pişene kadar fırından almayın servis için dilimleyin ve şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.
Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









