Üzümlü Kek Tarifi

Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • İsteğe bağlı 1 su bardağı ceviz kırığı
  • 1 yemek kaşığı un (üzümleri bulamak için)
  • İsteğe bağlı: 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi yahut tarçın

Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzümleri 5 6 dakka suda bekletin.
  2. Sonra süzelim ve kurulayalım sonra una bulayalım.
  3. Fırını evvelce 5 dakika alt üst fanlı biçimde ısıtın bu sırada yumurta ve şekeri yeterlice çırpın, sonra süt ve yağı da karıştırın ,sonra elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
  4. Üzümü ve cevizi ekleyin ve spatula ile karıştırın fazla değil sonra yağlayıp unladığınız kek kalıbına harcı koyun ve fırına sürün.
  5. 150 derece 35 -38 dakika içi yeterlice pişene kadar fırından almayın servis için dilimleyin ve şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.

Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Etli Nohut Tarifi
Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon
Domates Soslu Mantar Mezesi
Mücver
Zeytinyağlı Fasulye
Hdabla | © 2025 |