Yumurtalı Nohut Ezmesi

Yumurtalı Nohut Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
Ezme için:
- Kavanozda nohut 570/400 gr (kabuğu soyulacak)
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek çay bardağı tahin
- 1 avuç dolusu ceviz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz (dikkatli ekleyin)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yumurta için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 5 adet yumurta
Üzeri için;
- İnce kıyılmış maydanoz
- Zeytinyağ
Yumurtalı Nohut Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm ezme gerecini rondoya koyup pürüzsüz olana kadar geçirin.
- Yumurta için; tereyağını eritin, yumurtaları daima karıştırarak pişirin.
- Sıcak yumurtaları ezmeyle birleştirip, ezerek karıştırın. Son olarak maydanozu da ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına ezmeyi koyup, üzerine zeytin yağ gezdirin. Afiyet olsun.
Not:Ezme çok aşırı katı gelirse rondodan geçirdiğinizde yarım çay bardağı kadar denetimi soğuk su eği yapın.
Yumurtalı Nohut Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

