Açma Tarifi

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 paket instant kuru maya
  • 4 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı yağ
  • 15 -16 su bardağı un

İç harç için;

  • Kaşar peyniri

Arasına sürmek için;

  • Tereyağ

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve süt karıştırıp derin tencerede ılık olana kadar ocaga alalım.
  2. Derin kapta kuru maya ,yağ ,şeker ,tuz karıştıralım, ılık olan süt ekleyelim, yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuralım.
  3. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.
  4. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar hazırlayalım, hafif un serptiğimiz açma tahtasında elimizle açalım.
  5. Açtığımız hamurun üzerine oda ısısında beklettiğimiz tereyağ sürelim, akabinde isteğe bağlı iç gereci ekleyip ince ince saralım.
  6. Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığımız poğaça biçimlerinin üzerine yumurta sarısı sürelim ,susam ekleyin.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Supangle (Çikolatalı Puding)
Vişneli Kek
Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye)
Nohutlu Patlıcan Tava
Lotus Aşkına! En Kolay Cheesecake Tarifi
Su Böreği Tadında Pratik Börek
Hdabla | © 2025 |