Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 paket 10 gram kuru maya
- 3 adet yumurta ikisinin sarısı üzeri için 125 gram eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- Yarım su yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince un
Üzeri için;
- Sucuk
- Salam
- Domates
- Biber
- Kaşar peyniri
- Azıcık ketçap
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabımıza maya dahil olamak bütün gereçleri alıp güzelce karıştıralım. (bu evrede bir çırpıcı yardımı ile çokça çırpalım malzemeleri) ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini kapatarak yahut büyük bir buzdolabı torbasına alıp ağzını sıkıca bağlayarak en az yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp tepsiye aralıklarla dizelim 15 dakika kadar bekletelim.
- Çay bardağı yardımıyla bezelerimizin üzerine bastırarak çukurlar oluşturalım.
- Sırasıyla peynir domates biber sucuk salam dilimlerini ekleyelim.
- Kenarlarına çokça yumurta sarılarını sürelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







