Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 paket 10 gram kuru maya
  • 3 adet yumurta ikisinin sarısı üzeri için 125 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • Yarım su yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince un

Üzeri için;

  • Sucuk
  • Salam
  • Domates
  • Biber
  • Kaşar peyniri
  • Azıcık ketçap

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma kabımıza maya dahil olamak bütün gereçleri alıp güzelce karıştıralım. (bu evrede bir çırpıcı yardımı ile çokça çırpalım malzemeleri) ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzun üzerini kapatarak yahut büyük bir buzdolabı torbasına alıp ağzını sıkıca bağlayarak en az yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
  3. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp tepsiye aralıklarla dizelim 15 dakika kadar bekletelim.
  4. Çay bardağı yardımıyla bezelerimizin üzerine bastırarak çukurlar oluşturalım.
  5. Sırasıyla peynir domates biber sucuk salam dilimlerini ekleyelim.
  6. Kenarlarına çokça yumurta sarılarını sürelim.
  7. 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dilinden Kolay Yaş Pasta (15 Dakikada)
Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz)
Dondurmalı Çilekli Milkshake
Fındık Parçacıklı Çikolata Kremalı Borcam Pastası
Yeşil Detox Suyu
Susamlı Sarımsaklı Meze
Hdabla | © 2025 |