Belen Tava
Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
Belen tava için:
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 2 adet orta uzunluk domates (kabuğu soyulmuş)
- 15 adet arpacık soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 adet köy biberi
- 1 adet büyük uzunluk kapya biber
Sos için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri iri bir formda doğrayıp pişireceğimiz kaba koyalım.
- Bu esnada salçayı sıcak suyla karıştıralım ve kıvam aldıktan sonra zeytinyağı ve baharatları da ekleyelim.
- Daha sonra tepsideki etli karışıma sosu da ekleyerek tüm materyalleri elimizle güzelce karıştıralım ki, sosun tadı tüm materyallere geçebilsin ve küp halinde doğradığımız tereyağı modüllerini yemeğin üzerine gelişi hoş bırakalım.
- Islattığımız fırın kağıdını tepsinin üzerine kapatalım.
- Fırın kağıdını da alüminyum folyo ile kapladıktan sonra yemeğimizi evvelce ısıttığımız 200 derece fırına verelim. (pişme etabında buharıyla pişmesi için fırına bir tepsi de su koydum ben).
- İlk bir saat fırını açmayalım. Daha sonra yemeğin üzerini açarak denetimli bir formda 1 saat daha pişirelim. (biz biraz fazla pişmiş sevdiğimiz için fazla pişirdim damak tadınıza nazaran 15-20 dakika daha az pişirebilirsiniz. ).
- Pişme mühletini de tamamlandıktan sonra yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










