Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

Belen tava için:

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet orta uzunluk domates (kabuğu soyulmuş)
  • 15 adet arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet köy biberi
  • 1 adet büyük uzunluk kapya biber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri iri bir formda doğrayıp pişireceğimiz kaba koyalım.
  2. Bu esnada salçayı sıcak suyla karıştıralım ve kıvam aldıktan sonra zeytinyağı ve baharatları da ekleyelim.
  3. Daha sonra tepsideki etli karışıma sosu da ekleyerek tüm materyalleri elimizle güzelce karıştıralım ki, sosun tadı tüm materyallere geçebilsin ve küp halinde doğradığımız tereyağı modüllerini yemeğin üzerine gelişi hoş bırakalım.
  4. Islattığımız fırın kağıdını tepsinin üzerine kapatalım.
  5. Fırın kağıdını da alüminyum folyo ile kapladıktan sonra yemeğimizi evvelce ısıttığımız 200 derece fırına verelim. (pişme etabında buharıyla pişmesi için fırına bir tepsi de su koydum ben).
  6. İlk bir saat fırını açmayalım. Daha sonra yemeğin üzerini açarak denetimli bir formda 1 saat daha pişirelim. (biz biraz fazla pişmiş sevdiğimiz için fazla pişirdim damak tadınıza nazaran 15-20 dakika daha az pişirebilirsiniz. ).
  7. Pişme mühletini de tamamlandıktan sonra yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Şekerpare
Kadayıflı Burma Baklava
Tatlı Atıştırmalık Puding
Mantar Çanağında Tavuk Sote
Rulo Mücver
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |