Çıtır Karides Kızartması
Çıtır Karides Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram temizlenmiş karides
Sosu için:
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam ince kıyılmış dereotu
- Yarım su bardağı su
- Aldığı kadar un
Bulamak için:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz az nişasta
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sarımsak
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Çıtır Karides Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için un hariç tüm gereçleri, öğütülmüş sarımsağı, dereotunu ve tüm baharatları geniş bir kapta karıştıralım.
- Eğer elinizde taze kişniş varsa baharat yerine bir tutam taze kişniş doğramanızı öneririm.
- Daha sonra suyu ve kremamsı bir kıvam alana kadar un ekleyip çarpalım. Ne çok sıvı nede çok koyu olacak.
- Dış kaplaması için tüm materyalleri tekrar bir kapta karıştıralım.
- Karidesleri büsbütün süzdükten ve suyundan arındırdıktan sonra hazırladığımız sosa bulayıp uygunca yedirelim.
- On dakika kadar sosta beklettikten sonra bulamak için hazırladığımız karışıma aktarıp güzelce harç olmasını sağlayalım.
- Kızgın yağda renkleri altın üzere sararana kadar kızartalım.
Not: karideslerim büsbütün temizlenmiştir, kuyrukları da alınmıştır, şayet sizinkilerin kuyrukları duruyorsa kızartmadan elinizde kuyruktaki yağı sıyırmanızı öneririm. Böylelikle estetik olarak daha hoş görünecektir. Not2: soslu karidesleri en güzel formda una bulamak için kapaklı geniş bir kapta unlamanızı, kapağını kapatarak tüm karidesler karışıma bulanana kadar dikkatlice sallamanızı öneririm. Afiyet olsun 🌷.
Çıtır Karides Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








