Çıtır Karides Kızartması

Çıtır Karides Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram temizlenmiş karides

Sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam ince kıyılmış dereotu
  • Yarım su bardağı su
  • Aldığı kadar un

Bulamak için:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz az nişasta
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sarımsak

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Çıtır Karides Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için un hariç tüm gereçleri, öğütülmüş sarımsağı, dereotunu ve tüm baharatları geniş bir kapta karıştıralım.
  2. Eğer elinizde taze kişniş varsa baharat yerine bir tutam taze kişniş doğramanızı öneririm.
  3. Daha sonra suyu ve kremamsı bir kıvam alana kadar un ekleyip çarpalım. Ne çok sıvı nede çok koyu olacak.
  4. Dış kaplaması için tüm materyalleri tekrar bir kapta karıştıralım.
  5. Karidesleri büsbütün süzdükten ve suyundan arındırdıktan sonra hazırladığımız sosa bulayıp uygunca yedirelim.
  6. On dakika kadar sosta beklettikten sonra bulamak için hazırladığımız karışıma aktarıp güzelce harç olmasını sağlayalım.
  7. Kızgın yağda renkleri altın üzere sararana kadar kızartalım.

Not: karideslerim büsbütün temizlenmiştir, kuyrukları da alınmıştır, şayet sizinkilerin kuyrukları duruyorsa kızartmadan elinizde kuyruktaki yağı sıyırmanızı öneririm. Böylelikle estetik olarak daha hoş görünecektir. Not2: soslu karidesleri en güzel formda una bulamak için kapaklı geniş bir kapta unlamanızı, kapağını kapatarak tüm karidesler karışıma bulanana kadar dikkatlice sallamanızı öneririm. Afiyet olsun 🌷.

Çıtır Karides Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincanda Mikrodalgada Pratik Kek
Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması
Patlıcan Söğürme
Limon Budino
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Çubuk Pankek
Hdabla | © 2025 |