Tiramisu (Az Malzemeli Lezzet Garantili)
Tiramisu (Az Gereçli Lezzet Garantili) Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 paket kedi lisanı bisküvi/ pandispanya
- 2 yemek kaşığı granür kahveyada 3 ü bir ortada kahve
- 1 bardak sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne
Üzeri için;
- Kakao
Tiramisu (Az Materyalli Lezzet Garantili) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,şeker, yumurta sarısı ve unu tencereye alalım, ocağa aldığımız tencereyi çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısalım bir dakika daha pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra 1 dakika civarında çırpmaya devam edelim.
- İlk sıcaklık çıktıktan sonra 1 paket labne( suyunu eklemeyin süzün zira cıvık olur) ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.
- Homojen bir kıvam elde ettikten sonra kedi lisanı bisküvileri hazırladığımız kahve karışımında ıslatalım. Borcama dizelim.
- Hazırladığımız kremanın yarısını bisküvilerin üzerini kapatacak biçimde yayalım.
- İkinci kat için kedi lisanı bisküvileri ıslatıp dizelim.
- Kalan kremayı üst katmana yayalım.
- Hazırladığımız tiramisuya servis edeceğimiz vakit kakao serpelim.
- Tercihe nazaran meyve ler ve süslemelerle servis yapabilirsiniz.
Tiramisu (Az Materyalli Lezzet Garantili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













