Tiramisu (Az Malzemeli Lezzet Garantili)

Tiramisu (Az Gereçli Lezzet Garantili) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 paket kedi lisanı bisküvi/ pandispanya
  • 2 yemek kaşığı granür kahveyada 3 ü bir ortada kahve
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu (Az Materyalli Lezzet Garantili) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,şeker, yumurta sarısı ve unu tencereye alalım, ocağa aldığımız tencereyi çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısalım bir dakika daha pişirelim.
  3. Ocağı kapattıktan sonra 1 dakika civarında çırpmaya devam edelim.
  4. İlk sıcaklık çıktıktan sonra 1 paket labne( suyunu eklemeyin süzün zira cıvık olur) ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.
  5. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra kedi lisanı bisküvileri hazırladığımız kahve karışımında ıslatalım. Borcama dizelim.
  6. Hazırladığımız kremanın yarısını bisküvilerin üzerini kapatacak biçimde yayalım.
  7. İkinci kat için kedi lisanı bisküvileri ıslatıp dizelim.
  8. Kalan kremayı üst katmana yayalım.
  9. Hazırladığımız tiramisuya servis edeceğimiz vakit kakao serpelim.
  10. Tercihe nazaran meyve ler ve süslemelerle servis yapabilirsiniz.

Tiramisu (Az Materyalli Lezzet Garantili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırınsız Balkabaklı Cheescake
Fit Fasulye Spagetti
Yumurtalı Bebek Kahvaltısı
Turşu (Altın Oran)
Fırıncı Ramazan Pidesi
Elmalı Cevizli Tart
Hdabla | © 2025 |