Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket 6lı yufka(el açması)
  • 2 iri uzunluk kuru soğan
  • 750gr orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 tane soda
  • 2 bardak süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurtanın beyazı sarısı üzerine
  • 1 bardak su sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk adımda kıymamızı kavuralım, üzerine küp doğranmış soğanları ekleyelim.
  2. Baharatları ekleyelim ve pişirelim.
  3. Derin bir kabın içine sosu için olan butun materyalleri ekleyerek karıştıralım, homojen bir kıvam alsın.
  4. Böreğimizin sırrı sosunda soda çıtırlık sağlıyor. Un el açması tadını veriyor.
  5. Yoğurt ve süt yumuşak olmasını sağlıyor☺️ evet dışı çıtır içi yumuşak el açması tadında böreğimizi yapalım.
  6. Yufkalarımızı tezgaha açalım her katına sosunuzdan bir kepçe dökelim ve sonrasında enine uzun bir biçimde kıymalı harcı koyalım.
  7. Yaprak sarar üzere iki yanını içe kıvararak süratli bir formda hamur olmaması için saralım.
  8. İsteğe bağlı ister yuvarlak ister kare bişekilde fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine sardığımız yufkaları dizelim her yufka birebir süreç.
  9. Kalan sosu fırça yardımı ile tüm böreğin üzerine sürelim en sonunda ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, üzerine haşhaş susam yada çörek otu serpiştirelim.
  10. 180 derecede pişirelim afiyet şifa olsun☺️.

Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinoa İle Meksika Fasulyesi Salatası
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Bagel
Leziz Tat Mercimekli Kek
Domates Kebabı
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi)
Hdabla | © 2025 |