Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket 6lı yufka(el açması)
- 2 iri uzunluk kuru soğan
- 750gr orta yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için:
- 1 tane soda
- 2 bardak süt
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurtanın beyazı sarısı üzerine
- 1 bardak su sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk adımda kıymamızı kavuralım, üzerine küp doğranmış soğanları ekleyelim.
- Baharatları ekleyelim ve pişirelim.
- Derin bir kabın içine sosu için olan butun materyalleri ekleyerek karıştıralım, homojen bir kıvam alsın.
- Böreğimizin sırrı sosunda soda çıtırlık sağlıyor. Un el açması tadını veriyor.
- Yoğurt ve süt yumuşak olmasını sağlıyor☺️ evet dışı çıtır içi yumuşak el açması tadında böreğimizi yapalım.
- Yufkalarımızı tezgaha açalım her katına sosunuzdan bir kepçe dökelim ve sonrasında enine uzun bir biçimde kıymalı harcı koyalım.
- Yaprak sarar üzere iki yanını içe kıvararak süratli bir formda hamur olmaması için saralım.
- İsteğe bağlı ister yuvarlak ister kare bişekilde fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine sardığımız yufkaları dizelim her yufka birebir süreç.
- Kalan sosu fırça yardımı ile tüm böreğin üzerine sürelim en sonunda ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, üzerine haşhaş susam yada çörek otu serpiştirelim.
- 180 derecede pişirelim afiyet şifa olsun☺️.
Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








