Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 su koyup ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- 5 su bardağı un ( fakat denetimli kullanın yumuşak bir hamur olacak )
Üzeri için :
- 1 kase lor peyniri yahut çökelek
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 ince doğranmış kuru soğan
- 1 ince doğranmış kapya biber
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Baharat ölçüsü ve çeşitliliği size kalmış istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçleri ile ele yapışmayan yumuşak hoş bir hamur yapıp hamurumuzu mayalandırıyoruz.
- Üzeri için verdiğim gereçlerin hepsini bir kaba koyup güzelce karıştırın ve bir kenarda dinlendirin.
- Mayalanan hamuru küçük mandalina boyutunda bezelere ayırıp bir kenara bırakın ve elle açarak istediğiniz incelikte yahut boyutta bezeleri açın yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Üzerine bir kaşık iç harçtan koyup kaşık yardımıyla yahut elle üzerine büsbütün yayın biraz daha ezerek inceltin.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirin.
- Ben boyut ve inceliğini bu biçimde yaptım. Siz dilerseniz biraz daha ufak boyutta poğaça üzere de yapabilirsiniz şimdiden yapacaklara afiyetler olsun.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












