Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 su koyup ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 5 su bardağı un ( fakat denetimli kullanın yumuşak bir hamur olacak )

Üzeri için :

  • 1 kase lor peyniri yahut çökelek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 ince doğranmış kuru soğan
  • 1 ince doğranmış kapya biber
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Baharat ölçüsü ve çeşitliliği size kalmış istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçleri ile ele yapışmayan yumuşak hoş bir hamur yapıp hamurumuzu mayalandırıyoruz.
  2. Üzeri için verdiğim gereçlerin hepsini bir kaba koyup güzelce karıştırın ve bir kenarda dinlendirin.
  3. Mayalanan hamuru küçük mandalina boyutunda bezelere ayırıp bir kenara bırakın ve elle açarak istediğiniz incelikte yahut boyutta bezeleri açın yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  4. Üzerine bir kaşık iç harçtan koyup kaşık yardımıyla yahut elle üzerine büsbütün yayın biraz daha ezerek inceltin.
  5. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Ben boyut ve inceliğini bu biçimde yaptım. Siz dilerseniz biraz daha ufak boyutta poğaça üzere de yapabilirsiniz şimdiden yapacaklara afiyetler olsun.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersin Kremalı Limonlu Cupcake (Videolu)
Semizotlu Kabak Yemeği
Pastada Sınır Tanımayanlara Özel Kekli Ve Bisküvili Yaş Pasta
Hellim Peynirli Avokado Tost
Glutensiz Kayseri Yağlaması
Kapya Biberli Poğaça
Hdabla | © 2025 |