Çaylı Kek Tarifi

Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demli ve soğutulmuş siyah çay
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı tarçın

Çaylı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta 3-4 dakika yeterlice çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağı ve soğumuş demli çayı ekleyin ve karıştırın.
  3. Kakaoyu, vanilini ve (isteğe bağlıysa) tarçını ekleyiniz.
  4. Son olarak elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyiniz.
  5. Mikserin düşük döneminde ya da spatulayla karıştır. (fazla çırpmayınız)
  6. Yağladığın kek kalıbına harcı dökün, evvelden ısıtılmış alt üst fanlı halde 150°c fırında 35 -40 dakika pişiriniz sonra piştiğinden emin olun ve fırından alın sonra dilimleyin ve servise hazır. Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.

Çaylı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Kreması ( Enfes Bir Lezzet)
Kıbrıs Tatlısı
Yemeye Doyamayacağınız Peynirli Börek
Çilekli Kurabiye
Spoonful
Sütlü Biber
Hdabla | © 2025 |