Çaylı Kek Tarifi
Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı demli ve soğutulmuş siyah çay
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı tarçın
Çaylı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta 3-4 dakika yeterlice çırpın.
- Üzerine sıvı yağı ve soğumuş demli çayı ekleyin ve karıştırın.
- Kakaoyu, vanilini ve (isteğe bağlıysa) tarçını ekleyiniz.
- Son olarak elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyiniz.
- Mikserin düşük döneminde ya da spatulayla karıştır. (fazla çırpmayınız)
- Yağladığın kek kalıbına harcı dökün, evvelden ısıtılmış alt üst fanlı halde 150°c fırında 35 -40 dakika pişiriniz sonra piştiğinden emin olun ve fırından alın sonra dilimleyin ve servise hazır. Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.
Çaylı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






