Islak Kurabiye ( Muhteşem Bir Lezzet )
Islak Kurabiye ( Süper Bir Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un ( denetimli dökün )
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Islak Kurabiye ( Süper Bir Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için tencereye şekeri ve suyu koyarak kaynatalım.
- Kaynayıp fokurdamaya başlayınca limon suyunu ek ederek altını kapatıp soğumaya bırakalım. (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak).
- Ayrı bir kabın içinde yumurta ve pudra şekerini karıştıralım.
- Daha sonra içine sıvı yağ,kakao,kabartma tozu,vanilya ve yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elimizle ceviz büyüklüğünde modüller alarak yağlı kağıt serilmiş olan tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 15-20 dk pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcağı çıkar çıkmaz soğuk olan şerbetin içine daldırıp çıkaralım ve servis tabağına dizelim.
Islak Kurabiye ( Süper Bir Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













