Kürt Böreği (Videolu)

Kürt Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı ılık su

Dinlendirmek için;

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kürt Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un ve tuzu alıp karıştıralım ılık su ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım .
  2. Hamuru 4-5 dakika özleşene kadar yoğurduktan sonra 12 tane kesime bölüp bezeler yapalım.
  3. Bezeleri yemek tabağı boyutunda unlayarak merdane ya da oklava yardımı ile açarak büyütelim.
  4. Eritilmiş soğutulmuş tereyağı ve sıvı yağını karıştıralım ,hazırladığımız yufkaların her katına yağ sürerek üst üste koyup kapatarak yarım saat dinlendirelim.
  5. Dinlenen bezeleri ikişerli olacak halde tezgaha alarak açabildiğimiz kadar nazikçe çekiştirerek büyütelim .
  6. Sonrasında kenarlardan ortaya hakikat kapatıp katlayarak pişireceğimiz tepsiye alalım bütün hamuru birebir biçimde açarak üst üste koyalım .
  7. Son olarak açtığımız yufkayı da üzerine koyup elimizle tepsinin boyutunda olması için bastırarak yayalım.
  8. Kalan sıvı yağ tereyağı karışımında üzerine dökerek 190 derece evvelce ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  9. Soğuyunca dilimleyip üzerine pudra şekeri eleyerek servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız

Kürt Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elti Boğan
Supangle
Sütlü Biber Kavurması
Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı)
Elmalı Tart
Çocuklar İçin Sağlıklı Muhteşem Puding
Hdabla | © 2025 |